Most ismét szamócás/epres recept következik, de ez a süti épp olyan jó cseresznyével vagy barackkal is.
Hozzávalók:
375 g joghurt
2 tojás
150 g cukor
100 ml dióolaj
csipet só
1 rúd vanília
1 citrom héja
250 g mandulaliszt
1,5 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
250 g eper
A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesen.
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a sót, a lereszelt citromhéjat és a vanília kikapart magjait. Folyamatos keverés közben lassan csorgattam hozzá az olajat. A mandulalisztet összekevertem a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a száraz keveréket a nedveshez adtam, és összeforgattam.
A keveréket 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöttem (melyet azért ki is olajoztam). A szamócákat megtisztítottam, szeletekre vágtam, és szépen felhelyeztem a torta tetejére.
45 percre raktam be sülni.
Tökéletes kávésüti lett. Egyszerűen muszáj mellé inni egy krémes, jó kávét! :-)